Jofox is in 2005 opgericht door twee vrienden, Johan Brouwer en Fokko van de Waard.

Ze moesten een naam bedenken en ze kwamen er maar niet uit, totdat Johan een combinatie bedacht:

Jo van johan, de fo van Fokko en dan de x van meer…

De voorbereidingen voor het “nieuwe station” konden beginnen. Op zich viel dat wel mee, ze hadden immers al zeer veel ervaring opgedaan bij een Piraten station en diverse lokale en regionale radiostations.

Johan en Fokko kwamen elkaar namelijk voor het eerst tegen in 1992 tegen bij radiostation MSG (muziekstation Groningen), een populair piratenstation waar Johan op dat moment al enige jaren werkzaam was.

Het klikte meteen tussen de twee en ze zijn elkaar sindsdien niet meer uit het oog verloren.

In 1993 ging MSG helaas ter ziele.

In 1996 zijn ze begonnen aan een nieuw (legaal) avontuur bij Radio MG, een lokale zender voor noord en midden Groningen, gestationeerd in Slochteren.

Hier zijn ze gebleven tot 1997 waarna ze nog samen werkzaam zijn geweest bij o.a Oog Radio , Dance FM (Assen),  Radio compagnie en Assen FM.

In 2005 zijn ze begonnen aan Jofox Radio.

De heren wilden er in eerste instantie een pop-rockzender van gaan maken.

Zo gezegd zo gedaan, na een paar maanden van voorbereiding zijn ze van start gegaan.

Oude radiovrienden zijn toen benaderd om te gaan draaien bij Jofox en al snel hadden ze een leuk clubje mensen bij elkaar.

Mensen als Arend Langendijk, Jan Diepenveen, base-instructor, Tonny Kuipers, Bastiaan Brink, Jolanda de Vries en Patty gingen snel aan de slag bij het nieuwe station.

Als snel lag er een dreigbrief van de Sena op de deurmat, met daarin de oproep om snel 1400 euro over te maken op hun bankrekening.

Sena incasseert bij de gebruikers van muziek, dus bij bedrijven en instellingen, maar ook bij radiostations die uitzenden op het internet.

De Sena betaalt deze vergoedingen dan door aan de makers van de muziek.

Tja, zo snel al een brief, wat nu…

Al snel kwamen ze in contact met radio Hi-tec, dit dancestation was al enige jaren actief op het internet en was net begonnen aan een 24 uurs-programmering zeven dagen per week en zocht nog vulling voor een aantal dagen.

Als snel kwam er een deal tussen de twee stations en werden de maandag- en dinsdagavond gevuld door Jofox.

Jofox moest echter wel met een breder format komen dan de oorspronkelijke pop en rock omdat HI-Tec een dancestation was.

Dit was in eerste instantie wel te haalbaar door meer dance classics te gaan draaien.

Dit is 1,5 jaar goed gegaan, maar helaas verlangde Radio Hi-tec dat er veel meer Dance muziek gedraaid zou worden. Hier kon Jofox niet op in gaan, dus de samenwerking werd beëindigd.

Daarna is het een periode stil gebleven rond Jofox.

In April 2011 hebben de twee vrienden besloten om Jofox een nieuw leven in te blazen.

Een ”Golden oldies” format zou het gaan worden, en inmiddels staat het format dan ook als een huis. De luisteraars weten Jofox inmiddels goed te vinden.

 

 

 

 Jonie '94 "The Rebel is Back"